Persvoorlichter en Telstar-boegbeeld Dennis Bliek gaat de club na tien jaar verlaten

Dennis Bliek gaat Telstar verlaten voor Helden.© archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Dennis Bliek stopt na tien jaar als persvoorlichter en marketingmedewerker bij voetbalclub Telstar.

De 33-jarige Bliek gaat vanaf 1 juli aan de slag op de marketingafdeling van het sporttijdschrift Helden. Bliek begon in 2011 als stagiair bij de voetbalclub. Daarna bleef hij plakken als persvoorlichter en marketingmedewerker. Onbedoelde groeide hij uit tot een boegbeeld van de club. Hij was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het optuigen van het populaire account van de club op Twitter.

Uittenue

Met veel humor en zelfspot behaalde de club met originele en creatieve uitingen op sociale media en marketingacties vaak het regionale en landelijke nieuws. Voorbeelden daarvan zijn de lancering van een parfumlijn van aanvoerder Frank Korpershoek en de uitgave van een Europese uittenue terwijl de club in de eerste divisie speelt.

Bliek, die zelf aan de zeldzame progressieve spierziekte mitochondriële myopathie lijdt en in een rolstoel zit, spaarde ook zichzelf niet. Bij een campagne voor de verkoop van seizoenskaarten gebruikte Telstar in 2018 een poster met de afbeelding van Bliek in een rolstoel waaronder stond ’sta op als je voor Telstar bent’.

(Tekst gaat door onder de illustratie)

Bliek blijft wel nog betrokken bij de voetbalclub uit Velsen-Zuid. Hij zal als vrijwilliger werkzaam zijn tijdens thuiswedstrijden van de eerstedivisionist.

Lees ook: Iedereen houdt van Piet, de ernstig zieke vader van Dennis Bliek. Telstarsupporters zamelen geld in: ’Mijn vader was sprakeloos van de opbrengst’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen