Tegenslag bij heropening Restaurant Morris; keukenmedewerker loopt corona op

Max Caminita van Restaurant Morris.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem

De heropening zaterdag van zijn restaurant is uitgelopen op een nieuwe tegenslag voor Max Caminita. Een keukenmedewerker van Restaurant Morris aan het Spaarne heeft corona opgelopen.

Eigenaar Max Caminita heeft om die reden moeten besluiten alle eters af te bellen en vooralsnog vier dagen dicht te blijven, vertelt Caminita. „Zaterdag en zondag zouden we helemaal vol zijn geweest.”

Een nieuwe klap voor het bedrijf en zijn mensen, die allen zo vurig verlangden naar de herstart. Caminita: „De jonge medewerker is donderdag positief getest. Hij had twee uur gewerkt en ging ziek naar huis. We hebben daarna besloten geen risico’s te nemen. Morgen gaan we zelf allemaal een test laten doen, en dan hopen we maandag de deuren open te kunnen doen.”

De medewerker was er vrijdag nog goed ziek van, zegt Caminita. Hij vertrouwt erop dat het goed komt met hem. Bij Restaurant Morris, dat nu vier jaar bestaat, werken achttien mensen. Caminita heeft het afgelopen jaar veel energie gestoken in het behoud van zijn personeel. Het huis is gespecialiseerd in vleesgerechten en richt zich de laatste tijd ook op vegetarische gerechten en vis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.