Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen verder omlaag

ANP Producties | Bron: ANP

Ziekenhuizen behandelen momenteel nog 1009 coronapatiënten. Dat betekent dat het aantal in de komende dagen mogelijk kan dalen tot onder de 1000, en dat zou voor het eerst sinds 6 oktober zijn.

Intensive cares behandelen nu 351 coronapatiënten. Dat zijn er 26 minder dan op vrijdag. Dat is het laagste aantal sinds 16 oktober. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde afgelopen etmaal met 30 naar 658. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten daalde daardoor met 56.

De afgelopen 24 uur zijn er 7 nieuwe coronapatiënten bijgekomen op de ic's, 7 minder dan de dag ervoor. Op verpleegafdelingen kwamen er 76 nieuwe coronapatiënten binnen. Dat waren er 13 meer dan de dag ervoor.

"De instroom en bezetting in de ziekenhuizen blijven dalen", aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) in een toelichting. "Volgens onze prognoses houdt deze daling de komende tijd aan."

De gunstige ziekenhuiscijfers komen op de dag dat Nederland met versoepelingen van de coronamaatregelen weer wat verder open gaat. Zo mogen cafés, restaurants en sportkantines gasten binnen ontvangen en langer openblijven en zijn onder meer musea en concertzalen weer open.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.