Zestigplussers mogen afspraak maken voor vaccin Pfizer of Moderna

ANP Producties | Bron: ANP

Zestigplussers die niet zijn ingegaan op hun uitnodiging voor een coronaprik met AstraZeneca krijgen vanaf zaterdag de kans een nieuwe afspraak te maken. Zij ontvangen dan een vaccin van Pfizer of Moderna.

Coronaminister Hugo de Jonge maakte dinsdag bekend dat de 'weigeraars' een herhaaloproep krijgen voor een ander vaccin tegen het coronavirus. Dit terwijl het kabinet eerst volhield dat er wordt geprikt "wat de pot schaft" om het vaccinatieprogramma niet onnodig ingewikkeld te maken.

Een groep zestigplussers vroeg om een andere regeling na berichten over trombose en een tekort aan bloedplaatjes als een zeldzame bijwerking van het vaccin van AstraZeneca. Een petitie om de groep zestigers een ander vaccin te geven werd zo'n 17.000 keer ondertekend.

Vanaf zaterdag krijgen ook negentigplussers die nog niet zijn ingegaan op een vaccinatie-uitnodiging een herhaaloproep. Half juni krijgen zeventigers die nog geen prik lieten zetten een brief en eind juni zijn 65 tot en met 69-jarigen aan de beurt. Tachtigers zijn tussen 20 april en 1 mei al opgeroepen, omdat de vaccinatiegraad in deze groep eerder wat achter leek te blijven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.