De auto met spelers erin kwam te laat voor de wedstrijd, maar de motor van Pioniers begint evengoed te draaien

HCAW-catcher Julian Goins tikt collega Pim Vijfvinkel uit.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Theo Plasschaert
Hoofddorp

Meerlease Pioniers heeft goed gepresteerd in het drieluik tegen HCAW. Het eerste duel in Hoofddorp werd met 6-4 gewonnen. In de Bussumse honkbalvallei boekte de ploeg van Mervin Gario zaterdag een knappe 3-4 winst. In de afsluitende ontmoeting in Hoofddorp herstelde HCAW zich met een regelmatige 0-4 zege.

Voor de Hoofddorpers staat de competitie nu stil tot 1 juli door de deelname van Oranje aan het OKT in Mexico. Coach Mervin Gario is er niet blij mee. ,,Juist nu na een moeizame competitiestart onze motor goed begint te draaien gaan we gedwongen op rust.”

In de overschrijvingsperiode beet HCAW een flinke hap uit de selectie van Pioniers. Zo verkasten international pitcher Lars Huijer en de neven Max en Victor Draijer (MVP en beste slagman) van het afgelopen seizoen naar Bussum. Er zat dus wel wat spanning op de duels. In de eerste ontmoeting in Hoofddorp raakten de gemoederen zonder aanwijsbare reden wat verhit bij HCAW. Pioniers-speler Denzel Brooks verloor daarop zijn beheersing en werd weg gestuurd. Verder liep het met een sisser af.

Opmerkelijk in Bussum was zaterdag dat coach Mervin Gario zijn oude positie als derde honkman in nam. Hij onderscheidde zich direct met een spectaculaire vangbal, het maken van het eerste punt en een stuiterende honkslag waarbij hij zich overigens blesseerde aan zijn been. ,,Wij hebben de regel in onze selectie dat als je te laat bent voor de wedstrijd je geen basisplek hebt in de line-up. Een auto waarin meerdere spelers samen reisden was te laat. Ik kwam daardoor wel wat spelers tekort en ben dus zelf maar op het derde honk gaan staan, de eerste keer dit seizoen.”

Startende werper was John Michael Halley. De geboren Arubaan speelde vorig jaar nog als closer bij het Haagse Storks, maar is door Gario omgeturnd tot starter. Hij leverde in zes innings goed werk af met 4-2-4-1. Zijn tegenstander oud-international Jim Ploeger had een mindere dag (1-2-6-4) en de bezoekers profiteerden daar goed van door het opbouwen van een 0-4 voorsprong. Bij een 1-4 tussenstand in de laatste inning leek er nog weinig aan de hand, maar closer Sem Lauf liet de tussenstand omslaan naar 2-4.

Met drie honken bezet en geen nullen was het toen de beurt aan lefty Lucca van der Schouw om de winst over de streep te brengen:,, Dit soort lastige klussen had ik wel eerder geklaard in de overgangsklasse met mijn vorige club RCH maar dit was mijn debuut in de hoofdklasse.” Goed gesteund door het veld werd de universitair student informatie wetenschappen in de mini thriller de held van de dag met zelf ook een strike out.

HCAW pakte zondag in Hoofddorp direct een 0-1 voorsprong op het werpen van Lars Broersen. Die verdubbelde in de zesde slagbeurt. HCAW liet nog 13 honklopers achter, de aanval van Pioniers bleef op de sterke Dennis Burgersdijk (7-1-6-0 in 9 innings) steken op zes hits.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen