Werpster Kirsten Scheele (Sparks) keert terug in nationale softbalploeg

Bondscoach Ferenc Jongejan.© Archieffoto United Photos

Van onze verslaggever
Haarlem

Sparks-werpster Kisten Scheele is door bondscoach Ferenc Jongejan opgenomen in de nationale damessoftbalselectie die van 27 juni tot 3 juli deelneemt aan het Europees kampioenschap in Italië.

De 38-jarige Scheele debuteerde in 2005 al voor Oranje in een duel tegen China tijdens de Canada Cup. De laatste jaren ontbrak zij in de nationale ploeg. Dit seizoen won ze zes van haar starts als werpster in de hoofdklasse en wist ze haar verdiend punten gemiddelde op 0.64 te houden. Verreweg het laagste in de hoofdklasse.

Haar rentree wordt niet alleen ingegeven door haar goede statistieken maar ook door een blessure bij de op papier sterkste werpster van Nederland, Eva Voortman. Zij raakte onlangs ernstig geblesseerd en moet de titelstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Rebecca Soumeru kan door een blessure niet in actie komen.

Naast Scheele keren daardoor ook Ginger de Weert en Lindsey Meadows terug in de selectie. De laatste interland van Meadows was in 2017. Naast deze drie zeer ervaren pitchers heeft Jongejan ook Lisa Hop en Marjolein Merkx geselecteerd. Het wordt voor dit duo de eerste keer dat ze op een EK in actie komen. Merkx maakte wel al een wereldkampioenschap mee terwijl Hop de nodige ervaring opdeed tijdens haar collegeperiode in de Verenigde Staten.

Aan de Europese titelstrijd zouden maar liefst 22 landen meedoen maar door coronaperikelen hebben vijf landen gemeld niet mee te doen. Waaronder Groot-Brittannië, dat in de laatste edities steevast meespeelde om de medailles. In de poulefase van de Europese titelstrijd stuit Nederland eerst op: Oostenrijk, Duitsland en Litouwen.

EK-selectie Nederland:

Pitchers: Lisa Hop (Olympia Haarlem), Lindsey Meadows (Tex Town Tigers), Marjolein Merkx (Roef!), Kirsten Scheele (Sparks Haarlem) en Ginger de Weert (Tex Town Tigers).

Catchers: Dinet Oosting (Tex Town Tigers) en Laura Wissink (Quick Amersfoort).

Infielders: Lizzie Clarijs (Tex Town Tigers), Maxime van Dalen (Sparks Haarlem), Suka van Gurp (Sparks Haarlem), Cindy van der Zanden (Olympia Haarlem), Marielle Vleugels (Olympia Haarlem) en Britt Vonk (Tex Town Tigers).

Outfielders: Jessie van Aalst (Olympia Haarlem), Brenda Beers (Olympia Haarlem), Annemiek Jansen (Tex Town Tigers) en Wies Ligtvoet (Roef!).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen