Mensen uit 1985 en 1986 kunnen afspraak voor coronaprik maken

ANP Producties | Bron: ANP

Iedereen die in 1985 of 1986 geboren is, kan vanaf maandag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Het gaat om meer dan 239.000 mensen, die bij de prik het vaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna krijgen.

Het kan zijn dat sommige mensen uit 1985 en 1986 al zijn gevaccineerd omdat ze in de zorg werken of omdat ze een medisch risico lopen en dus voorrang hebben gekregen. Zij kunnen de nieuwe uitnodiging weggooien.

Vorige week werden mensen uit 1979 tot en met 1984 al uitgenodigd. De week daarvoor konden mensen uit 1969 tot en met 1978 een afspraak maken.

Half juli

De GGD heeft 140 vaccinatielocaties geopend waar mensen terechtkunnen voor een vaccinatie. Het kabinet hoopt dat voor half juli elke volwassene die dat wil een eerste prik heeft gehad. De laatste lichting die daarbij aan de beurt komt, is geboren in 2003. Tot nu toe zijn meer dan 10 miljoen eerste en tweede prikken gezet.

De overheid wilde voor begin juli al klaar zijn met de eerste prikronde, maar dit loopt wat vertraging op. Volgens De Jonge komt dat doordat vaccinfabrikant Janssen voorlopig veel minder doses kan leveren dan verwacht. Vervolgens besloot het kabinet om voorlopig helemaal geen nieuwe Janssen-prikken in te plannen. Dat zou hooguit nog tot een week vertraging kunnen leiden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.