Grote drukte bij vaccinatielocaties door bezoekers die alleen voor een stempel komen; GGD: ’Haal hem bij de mobiele testbus’

In het gele boekje kan nu ook een stempel voor de coronavaccinatie.© ANP

Guusje Tromp
Haarlem

Dat gevaccineerden met terugwerkende kracht een stempel of sticker in het gele vaccinatieboekje kunnen laten zetten, heeft in de regio Kennemerland gezorgd voor grote drukte.

Mensen die hun coronavaccinatie al hebben gehad en alsnog het bewijs bijgestempeld willen hebben, kunnen dat vanaf nu laten doen. Hoewel de GGD Kennemerland dit al deed, heeft het nieuws ervoor gezorgd dat gevaccineerden maandag massaal de testlocaties bezochten. De GGD roept op om niet naar de locaties te komen. ,,Die zijn namelijk ingericht voor een maximaal aantal aanwezigen die nog geprikt moeten worden, ook qua parkeerplaatsen.’’

De stempel of sticker kan alleen gehaald worden bij de mobiele testbus, die elke dag op een andere locatie in Kennemerland staat. In de testbus is hier een speciale ruimte voor ingericht. De stempels worden gezet tussen 13 en 16 uur.

Locaties testbus

De bus is te vinden op de volgende plekken: dinsdag 8 juni op het parkeerterrein van het Telstar stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid, woensdag 9 juni op het parkeerterrein Sportplaza Groenendaal, Sportparklaan 16 in Heemstede, vrijdag 11 juni op het parkeerterrein van het Telstar stadion, zaterdag 12 juni op het parkeerterrein van Sportplaza de Estafette, Helsinkilaan 1 in Nieuw-Vennep, zondag 13 juni op parkeerterrein Sportplaza Groenendaal.

Neem het gele vaccinatieboekje mee, voorzien van een naam en geboortedatum én het vaccinatiebewijs wat bij de GGD-locatie wordt meegegeven na de coronavaccinatie. In de bus is een mondkapje dragen verplicht. Alleen coronavaccinaties die gezet zijn bij een GGD worden bijgeschreven.

Gele boekjes zijn vooralsnog niet te koop bij de locaties van de GGD, maar wel te bestellen op de www.sdu.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.