Hoed af voor de snelheid van Doets Reizen

Ed Brouwer

Over het terugbetalen van coronavouchers krijgen we klachten, maar soms ook een compliment. Zoals van de familie Koertse uit Heerhugowaard.

De familie had vorig jaar nog voordat corona toesloeg een reis naar Canada en Amerika geboekt via Doets Reizen. Omdat het luchtruim tussen Europa en Amerika al snel daarna dichtging, gaf Doets hun een voucher die een jaar geldig was. Toen die periode in maart afliep vroeg Ger Koertse hun geld terug. Precies een dag voor de vervaldatum stond de reissom weer op zijn rekening bijgeschreven. ’Chapeau!’

Van der Steen Bergen

In deze lastige tijd wilde Hannah Visser uit Alkmaar graag een televisie in de woonkamer. Die vond ze bij Van der Steen in Bergen. Visser: ,,Daarbij heb je diverse spullen nodig om de tv aan te sluiten. Door corona en doordat de zaak lang gesloten was, was hun voorraad niet compleet. Maar ze hebben de moeite genomen om alles los bij elkaar te zoeken zodat ik alvast tv kon kijken. Ik kreeg dit gratis mee, tot dat de coaxkabel enzovoorts besteld zou zijn. Dit vertrouwen en vriendelijke hulp vind ik klasse.”

Kösters Heiloo

Bij Marijke Hottentot en Ben van den Wollenberg had de firma Kösters bij hen in Heiloo een jaar geleden een nieuwe stoppenkast geïnstalleerd. Onlangs legde Liander een nieuwe kabel door hun tuin en bleek na afloop een van de knoppen van de meterkast niet meer te werken. ,,Kösters stond met een kwartier voor de deur, repareerde de knop en later kregen we de rekening: geen kosten. Goede service. Super toch!?”

Uw compliment

Zwommen we altijd in de complimenten, het worden er nu minder en minder. Daarom: bent u onder de indruk geraakt van de klantenservice van een winkel, bedrijf of instantie, schroom niet en laat het ons met een mailje of briefje weten.

Bestron

Jacqueline Baggen uit Enkhuizen mailt Bestron met de vraag of zij een nieuwe kneedhak voor haar broodbakmachine kunnen sturen omdat de beschermlaag loslaat. Eigen schuld, schrijft ze erbij, omdat ze wat onverstandig een vork had gebruikt om de kneedhaak uit het bakblid met het gebakken brood probeerde te halen.

Prompt stuurt Bestron gratis een nieuwe kneedhaak met de welgemeende raad er zuinig op te zijn, wat het was de laatste van de voorraad kneedhaken. Het is ’haar cadeautje van de dag’. ,,100 x dank. En beloofd: ik zal er zuinig op zijn! En hoop nog lang thuis brood te kunnen bakken.”

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.