Smartwatch van Susan Bibo-Middel krijgt na een paar uur al kuren

© Illustratie Getty Images/iStockphoto

Ed Brouwer

In de Nederlands/Vlaamse webshop Femali.nl koopt Susan Bibo-Middel uit Haarlem een smartwatch die na een paar uur dragen al kuren vertoont.

Ze meldt dat in haar verzoek het horloge terug te sturen, gebruik makend van de wettelijke 14 dagen bedenktijd. Femali antwoordt haar dat ze geen gebruikte goederen terugnemen, maar uit coulance kan ze een kortingscode van 20 procent op een volgende aankoop krijgen.

Ze legt het voor aan haar rechtsbijstandverzekeraar die het verstandiger vindt haar de schadepost te vergoeden dan een juridisch gevecht aan te gaan.

Maar Bibo-Middel kan zich er niet bij neerleggen en schrijft nog eens dwingend dat ze wettelijk retourrecht heeft. Femali stemt er dan in toe het horloge te beoordelen en Bibo-Middel stuurt het naar Antwerpen. Daar wordt de smartwatch volgens track&trace op 5 februari aangepakt. Na een maand niks horen mailt Bibo-Middel 10 maart maar weer en hoort dat het horloge nooit is aangekomen en ze bij PostNL moet navragen.

Wanneer zij op Trustpilot.nl dezelfde verontrustende ervaringen leest, mailt zij nu nog bozer (’Ik ben een extreme bijter als het op onrecht aankomt’) naar Femali dat ze zich opgelicht voelt en ons erbij haalt. Dat doet ze ook maar de hulptroepen kunnen in de kazerne blijven, want de volgend dag, tataaaa: ’Er heeft een wonder plaats gevonden! Ze hebben terugbetaald.’ Het is dan 17 maart.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.