Feest! Dit zijn geslaagden uit Haarlem en omgeving [fotoserie]

De vlag hangt uit bij broers Thom (19) en Gijs (18) en zus Floor (16) de Vries.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Guusje Tromp
Haarlem

Met klamme handen en hartkloppingen neem je de telefoon op. Een bekende stem vertelt je dat het gelukt is: je bent geslaagd! De vlag kan uit, taart wordt aangesneden en de champagne ontkurkt. Tijd voor een verdiende lange zomervakantie waarna nieuwe avonturen beginnen.

Wij vroegen foto’s van de geslaagden op te sturen, en daar is massaal gehoor aan gegeven. Bij deze geluksvogels is het groot feest.

Milo Niggebrugge, Duin- en Kruidbergmavo.

Sem Reeder (16), geslaagd voor de havo op het Sancta Maria. ,,Sem heeft ook in het vierde jaar meegewerkt op de Wilde Swan, een zeilreis van zes weken door de Caribbean. Tijdens de reis gingen zijn lessen gewoon door: zelfstudie. Sem gaat volgend jaar studeren in Den Haag, International Business Management’’, meldt zijn trotse vader Jeroen Reeder.

Mike van Os (17) uit Cruquius is geslaagd voor de havo aan het Coornhert Lyceum Haarlem. Zijn vervolgopleiding is Accountancy op de Haagse Hogeschool.

Stan Boelé is geslaagd voor de havo op het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand. ,,Heel veel dank aan de leraren die de leerlingen tijdens dit zware jaar met super veel inzet en enthousiasme begeleid hebben’’, aldus zijn moeder Annemieke.

Hannah van Ravensberg (17), mavo-diploma gehaald aan de KSH. Haar vervolgopleiding start ze aan het ROC Amsterdam Jan des Bouvrie College.

Nadia Jansen (17 jaar) heeft haar havo-diploma tweetalig onderwijs gehaald aan het Haarlemmermeer Lyceum. De vervolgopleiding van Nadia is ROC Theater.

Rozemarijn Gerrits, (17) heeft haar atheneumdiploma aan het Luzac College Haarlem. Hierna gaat ze Film- en literatuurwetenschappen studeren aan de Universiteit Leiden.

Hierbij een foto van mijn broertje Gerrit van Reeuwijk (17) uit Spaarndam, die vandaag geslaagd is zonder onvoldoendes voor zijn gymnasium aan het Felisenum’’, meldt trotse broer Marijn.

Drie geslaagden in één gezin! Kas, Nynke en Janneke Jansen, broer en tweelingzussen, zijn geslaagd voor het vwo en het vmbo-tl (Nynke zelfs cum laude). Na de zomer gaat Kas biologie studeren en Nynke en Janneke gaan op naar de havo. En hopen bij elkaar op school en in dezelfde klas te komen.

Bas van Bruggen (17) is geslaagd voor zijn vwo-diploma op het Hageveld College. Hij zit op dit moment met zeventien vrienden en vriendinnen in Albufeira en alle achttien zijn geslaagd. Een groot feest!

Dyami de Jong (15) is geslaagd voor zijn mavo-diploma op de Haemstede Barger Mavo in Heemstede. Hij gaat nu de BBL opleiding installatietechniek doen in Hoofddorp op het Nova College.

Joost Grooteman met de vlag van zijn woonplaats Spaarndam.

Jeroen Brinkerhof (17) heeft op het Stedelijk Gymnasium gezeten. Hij gaat nu eerst een tussenjaar doen om te bedenken wat hij wil gaan studeren. Eerst vakantie vieren, een beetje werken en dan gaan studeren.

Lees ook: De vlag kan uit! Al onze examenleerlingen zijn geslaagd: ’Ik heb nerveus door het huis lopen ijsberen’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.