Kleuter die kabelbaanramp Italië overleefde verlaat ziekenhuis

ANP Producties | Bron: ANP

De kleuter die als enige een kabelbaancrash overleefde in Italië heeft het ziekenhuis verlaten. De vijfjarige Eitan mocht met zijn tante mee naar Pavia, een stad in de buurt van Milaan. Het kinderziekenhuis in Turijn meldt dat zijn toestand flink is verbeterd. Wel blijft het jongetje psychische hulp ontvangen.

Eitan raakte vorige maand ernstig gewond bij de ramp die het leven kostte aan de veertien andere mensen in de cabine, onder wie zijn ouders, broertje en overgrootouders. De autoriteiten tasten nog in het duister over de oorzaak van dat ongeval. Een kabel brak voordat de cabine na een tocht van 20 minuten de top van de berg Mottarone kon bereiken.

Onderzoekers hebben al wel ontdekt dat een noodrem was gedeactiveerd die de tragedie had kunnen voorkomen. Doordat het systeem uitstond, stortte de cabine omlaag. De autoriteiten onderzoeken of medewerkers van het kabelbaanbedrijf strafbaar zijn.

Het hoofd van de technische dienst heeft volgens aanklagers al toegeven dat het remsysteem was uitgeschakeld omdat het al langer voor problemen zorgde. Die medewerker heeft huisarrest. De politie had ook twee andere managers aangehouden, maar daarna ook snel weer vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.