Koorbiënnale door corona alleen online, maar wel ’Live from Haarlem’

Cappella Amsterdam.© Foto Marc Driessen

Leontien van Engelen
Haarlem

De Koorbiënnale, het tweejaarlijkse festival voor beroepskoren en vocale muziek, gaat door de coronapandemie in afgeslankte vorm en alleen online door. ’Live from Haarlem’ wordt van 18 tot en met 25 juli gehouden.

De live-editie van de Koorbiënnale 2021, waarvan het programma al klaar was, is doorgeschoven naar de zomer van 2022.

Live from Haarlem bestaat uit theatraal vormgegeven concerten waarvan er twee worden uitgezonden uit de tot studio omgetoverde Grote of St. Bavokerk. Het is een minifestival binnen Live from London, het festival waarmee het Britse topensemble VOCES8 tijdens de pandemie het grote bereik van online koorconcerten heeft bewezen.

Op 18 juli slaan Consensus Vocalis van Béni Csillag en het Laurens Collegium Rotterdam van Wiecher Mandemaker tijdens Live from Haarlem de handen ineen voor een theatraal collageconcert, dat uitmondt in de meditatie Earth teach me quiet van Ēriks Ešenvalds.

Op 25 juli voeren Cappella Amsterdam en dirigent Daniel Reuss met het Doelen Ensemble Mass For the Endangered van Sarah Kirkland Snider vanuit de Grote of St.-Bavokerk uit.

Het derde concert dat onder Live from Haarlem valt vindt plaats op 23 juli vanuit Denemarken en is een unieke samenwerking tussen indie-rockband Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor.

Kaarten voor de Live from London Summer-concerten zijn te bestellen via de Koorbiënnale. Omgekeerd krijgt het publiek ook het programma van Live from Haarlem aangeboden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.