Ongewone luchtpost voor Frank de Boer boven training Oranje [video]

© Mediahuis

ZEIST

De discussie over het spelsysteem bij het Nederlands elftal (5-3-2 of wat anders) heeft een voetbalfan er zelfs toe bewogen een vliegtuigje de lucht in te sturen met een boodschap aan bondscoach Frank de Boer. ’Frank, gewoon 4-3-3’, valt te lezen op de banner achter het sportvliegtuigje.

Het cirkelde boven de KNVB-campus in Zeist tijdens de afsluitende training van Oranje voor het duel met Oekraïne.

"Ik ga ook een vliegtuigje huren", grapte De Boer na de training op de persconferentie. "Alleen ik kies voor de tekst: bedankt voor de tip, maar het blijft 5-3-2. Ooh nee, ik moet van de keeperstrainer 1-5-3-2 zeggen."

De Boer vindt het jammer dat een systeem met vijf verdedigers in verband wordt gebracht met defensief voetbal. "We proberen altijd dominant te voetballen en dat willen we ook met dit systeem. 5-3-2 vind ik negatief klinken, met 3-5-2 heb je al minder verdedigers. We willen het spel in handen krijgen, dat betekent dat je vleugelverdedigers altijd vrij hoog staan. Ik denk dat we met deze opstelling de beste mensen op de goede plekken hebben. Spelers die het hele jaar top hebben gespeeld."

De Boer kreeg bijval van Georginio Wijnaldum. "De spelers zijn positief over 5-3-2", zei de aanvoerder van Oranje op het EK.

"Het is ook meer hoe je het invult. Veel Nederlanders zijn gewend aan het systeem met drie aanvallers. Dan hebben ze snel een voorkeur. Maar dit systeem is goed ontvangen door de spelers. We hebben in de wedstrijden gezien wat we goed deden en niet goed deden en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Dingen die slecht gingen, verliepen de afgelopen dagen op de trainingen al beter."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport