Velsen verstrekt ‘Zomerpret-subsidie’ om de boel wat op te vrolijken

Sportactiviteiten voor de jeugd in Velsen.© Archieffoto United Photos

Richard Stekelenburg
Velsen

De gemeente Velsen stelt geld beschikbaar voor organisaties die de zomer een beetje willen opvrolijken. De ‘Zomerpret-subsidie’ is vanaf direct aan te vragen.

De regeling is bedoeld om organisaties te stimuleren activiteiten aan te bieden voor de jeugd. De gemeente wil op deze manier een compleet programma in elkaar zetten waardoor jongeren in Velsen zich ook dit jaar weer kunnen aanmelden voor allerlei zomerse activiteiten.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 26 juni van dit jaar. Het aanvraagformulier is te vinden op de website velsen.nl/zomerpret.

Toewijzing van de subsidie gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Daarnaast wordt ook wel degelijk gekeken naar de behoeften van jongeren. De gemeente heeft daarvoor eerder een enquête laten uitvoeren onder kinderen en jongeren.

Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben vooral zin in sportactiviteiten tijdens de zomervakantie, hebben ze aangegeven. Ze noemen daarbij: zwemmen, voetballen, klimmen en freerunnen. Daarnaast willen de kinderen graag iets met muziek, toneel en theater en dans doen.

Jongeren van 12 tot en met 21 jaar hebben ook het meest behoefte aan sport, blijkt uit de enquête. Ook zij noemen voetballen, zwemmen, klimmen, duiken en freerunnen. Ze gaven ook aan dat ze graag iets met muziek, dans of een museumbezoek doen.

Het voor het tweede jaar dat de Velsen een zomerprogramma organiseert. Dit jaar dus gebeurt dat dus onder de noemer ‘Zomerpret’.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.