Telstar-keeper Jasper Schendelaar naar PEC Zwolle

Jasper Schendelaar, spelend voor Telstar.© Archief

ANP
ALKMAAR

PEC Zwolle heeft na Kostas Lamprou nog een nieuwe doelman aangetrokken. De 20-jarige Jasper Schendelaar komt transfervrij over van AZ.

Schendelaar, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Telstar, ondertekende een contract voor twee jaar in Zwolle met een optie op nog een jaar.

De doelman uit Alkmaar werd in 2013 opgenomen in de jeugdopleiding van AZ. Schendelaar speelde al zeventig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, voor Jong AZ en Telstar. Afgelopen seizoen werd hij voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De keeper gaat nu in Zwolle de concurrentiestrijd aan met Lamprou, die eerder in de week al transfervrij overkwam van RKC Waalwijk.

"Zeker het voorbije seizoen heb ik flinke stappen kunnen maken en nu merk ik dat ik klaar ben voor een volgende stap", aldus Schendelaar, die eerder al in verband werd gebracht met Ajax en Arsenal. "PEC Zwolle heeft een duidelijk plan met mij, hier wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen."

Volgens technisch manager Mike Willems van PEC is de doelman klaar voor de stap naar de Eredivisie. "Het is nu aan hem om hier in Zwolle naam te maken en zich te laten gelden."

Meer nieuws uit Telstar