Burgemeester Moskou voert 'niet-werk week' in wegens corona

ANP Producties | Bron: ANP

Burgemeester Sergej Sobjanin van Moskou voert een 'niet-werk week' in om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 15 en 19 juni komt het werk in de Russische hoofdstad goeddeels stil te liggen, meldde Sobjanin op zijn website.

Verder moeten alle horecagelegenheden in Moskou tot 20 juni elke dag om 23.00 uur sluiten. Ook gaan alle speelplaatsen en sportveldjes in de parken voorlopig op slot.

Sobjanin kondigde enkele dagen geleden al aan dat de stad strenger gaat controleren of mensen wel mondkapjes en handschoenen dragen in publieke binnenruimtes en het openbaar vervoer. Op overtreding staat een boete.

Forse toename

De autoriteiten registreerden zaterdag voor de hoofdstad 6700 nieuwe gevallen. Niet eerder dit jaar zijn er in Moskou op één dag zo veel besmettingen gemeld.

Rusland sloeg zichzelf eerder op de borst voor zijn aanpak van de pandemie en de snelle ontwikkeling van een vaccin, maar de toon is nu anders vanwege een forse toename van het aantal coronabesmettingen. Het land heropent daarom speciale Covid-ziekenhuizen om de groeiende toestroom van patiënten aan te kunnen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.