Gezocht: gastgezin voor Gaia (17) uit Italië

Gaia.© Foto Travel Active

Richard Stekelenburg
Castricum

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld komen in augustus weer naar Nederland om een jaar lang ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de de 17-jarige Gaia uit Italië. Ze zoekt een gastgezin, liefst in de buurt van Castricum.

Gaia komt naar Nederland via het High School Holland programma van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de zogenoemde ‘Local Coordinators’ van Travel Active. Er worden lokale tripjes georganiseerd evenementen voor studenten en gastgezinnen. Het gastgezin voorziet op vrijwillige basis in kost en inwoning. Alle overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Wie is Gaia. Ze omschrijft zichzelf als een ‘optimistische en vriendelijk persoon met een passie voor reizen’. Haar droom is de hele wereld rond te reizen, nieuwe culturen te ontdekken en mooie plekken te fotograferen. Daarnaast gaat ze ’s winters graag langlaufen en heeft ze een poosje atletiek beoefend. Gaia heeft al eerder bij een gastgezin gewoond voor twee weken. Het lijkt haar leuk om nu langer bij een gastgezin te verblijven, zodat ze het gezin beter leert kennen. Ze schrijft: ,,Ik hoop dat Nederland mijn tweede thuis kan worden, waar ik vrienden en familie heb die altijd een deel uit zullen maken van mijn leven.”

Wie Gaia – of een van de andere buitenlands studenten die een plek zoeken in Noord-Holland – voor een jaar een thuis willen geven kunnen contact opnemen met High School Holland via highschoolholland@travelactive.org. Meer informatie over het uitwisselingsprogramma is te vinden op de website:: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Gaia.© Foto Travel Active

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.