De Ligt begint aan laatste training van Oranje voor start EK

Matthijs de Ligt (midden).© Foto ANP

ANP
ZEIST

Het Nederlands elftal is met Matthijs de Ligt begonnen aan de laatste training voor de eerste wedstrijd op het EK, zondag tegen Oekraïne. De verdediger herstelt van een liesblessure, die hij vorige week opliep tijdens het trainingskamp in Portugal. Het is nog steeds onduidelijk of De Ligt tegen Oekraïne kan spelen.

Frank de Boer traint met al zijn 25 internationals in Zeist. Hij geeft om 13.45 uur een persconferentie. Mogelijk vertelt de bondscoach dan al of hij het tegen Oekraïne aandurft met De Ligt. De Boer heeft ook nog niet laten weten wie zijn eerste doelman wordt op het EK: Maarten Stekelenburg of Tim Krul.

Media mogen de laatste training van Oranje voor het eerste optreden op de Europese eindronde slechts een kwartier volgen. Ze kunnen dus niet zien of De Ligt volledig wordt belast. De verdediger van Juventus oefende afgelopen week gedeeltelijk met zijn ploeggenoten, maar deed nog niet mee met de partijspelletjes. Mocht De Ligt niet op tijd fit zijn, dan lijkt Jurriën Timber zijn meest logische vervanger. De verdediger van Ajax verving De Ligt zondag al tijdens het gewonnen oefenduel met Georgië (3-0).

© Foto ANP

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen