Tokio lonkt voor Hoofddorpse synchroonzwemsters De Brouwer

© Archieffoto Hollandse Hoogte / AFP

ANP
Hoofddorp

De Olympische Spelen in Tokio lonken voor de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer. De 22-jarige tweeling uit Hoofddorp eindigde op het olympische kwalificatietoernooi in Barcelona als derde in de voorronde van de vrije kür (87.8000 punten) en voegde daar later eveneens de derde plaats in de finale van de technische uitvoering aan toe.

De zussen behaalden in de technische uitvoering een persoonlijk record van 87.5620 punten en beginnen zondag ’overall’ als tweede aan de finale van de vrije kür. Alleen het Oostenrijkse duet deed het zaterdag nog iets beter. De Nederlandse tweeling heeft alle kans een van de laatste negen nog te vergeven tickets voor Tokio te bemachtigen, meldde zwembond KNZB.

© Archieffoto: Hollandse Hoogte / AFP

„Het was een hele lange dag vandaag”, meldde de tweeling. „Om kwart over 5 vanmorgen ging de wekker en twaalf uur later waren we klaar met de finale van de technische uitvoering. Het was voor ons de eerste keer dat we in een wedstrijd twee uitvoeringen op één dag hebben gezwommen, maar we kijken er met een positief gevoel op terug. Beide uitvoeringen waren beter dan we in mei bij het EK in Boedapest hebben laten zien.”

Mochten de zussen De Brouwer slagen in hun missie, dan doet er voor het eerst sinds Peking 2008 (Bianca en Sonja van der Velden) weer een Nederlands duet mee op de Spelen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen