Bezwaarmakers nieuwbouw Slachthuisdistrict dienen beroep in. Start bouw verder vertraagd

De units op het Slachthuisterrein.© Archief

Sharon Story
Haarlem

De bezwaarmakers van de bouwplannen op het Slachthuisdistrict hebben tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders beroep ingediend bij de rechtbank. Hierdoor kan de projectontwikkelaar BPD/De Nijs nog niet beginnen met bouwen.

De zeven eigenaren van al bestaande units op het Slachthuisterrein dienden eerder bezwaar in tegen de omgevingsvergunning. Zij voelen zich benadeeld door de komst van de nieuwe wijk, mede omdat de nieuwe entree verder weg komt te liggen en omdat grote vrachtwagens die de bedrijven in de panden bevoorraden niet meer welkom zijn. Het college van burgemeester en wethouders verklaarde de bezwaren echter ongegrond en liet de vergunning in stand.

Lees ook: Ernstige vertraging dreigt voor nieuwbouw Slachthuisdistrict, bezwaarprocedure zit gemeente Haarlem en ontwikkelaar in de weg

Andreas Otto, die de zeven uniteigenaren vertegenwoordigt en zelf appartementen verhuurt op het terrein, kon eerder al op flinke kritiek rekenen. Gemeenteraadsleden verwijten Otto en de andere eigenaren de eigen belangen boven het algemeen belang te zetten. ,,Volgens mij is het dreigement van vertraging een onderhandelingsstrategie met als inzet zelf uw belangen te behartigen’’, zei PvdA-raadslid Maarten Wiedemeijer eerder.

Kopers en kandidaat-kopers, van zowel de woningen als van het poppodium, vrezen voor ernstige vertraging.

De bouw kan mogelijk tot twee jaar worden uitgesteld. Bovendien loopt voor iedereen het koopcontract op 1 juni af.

Projectontwikkelaar BPD/De Nijs is in gesprek met de bezwaarmakers en hoopt dat het bezwaar zal worden ingetrokken.

Andreas Otto laat weten niet te willen reageren op het ingediende beroep.

Lees ook: Haarlemse raadsleden kritisch over vertraging Slachthuisdistrict: ’Waar bent u mee bezig?’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.