Milan is een kei met levend tafelvoetbal

Manon(l.) en Milan.© foto kees de boer

Kees de Boer
IJmuiden

Nog even lekker ravotten op de stormbaan en dan zit de voetbaldag erop. De dertienjarige Milan heeft een mooie dag gehad, zegt hij.

Milan speelt bij de jeugd onder de dertien bij voetbalvereniging Stormvogels in IJmuiden en die club heeft zaterdag alle jeugd uitgenodigd om mee te doen met de ’Nationale Voetbaldag’.

De jongen vertelt dat ze waren begonnen met partijtjes, en dat ze daarna allemaal voetbalspelletjes hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld hooghouden. ,,Ik kon hem hem 35 keer in de lucht te houden. Dat was mooi, want niet iedereen haalde dat.”

Wat ook mooi was, was het levende tafelvoetbal, zegt hij. ,,Je moet dan de bal spelen, terwijl je met je handen aan een stang zit. Als je die stang loslaat, krijg je strafpunten. Bij mij ging het redelijk, want ik heb die stang maar één keer losgelaten.”

Wat hij nog meer gedaan heeft?

,,Latje trap. Dan moet je vanaf zestien meter op de lat schieten. Je mocht het drie keer proberen, en toen lukte het niet. Daarna deed ik het nog een keer voor mezelf en toen schoot ik wel raak. Je moet gewoon goed op je aanloop letten. En ook goed naar de lat kijken, natuurlijk.”

Manon van de jeugdactiviteitencommissie zorgde er met andere vrijwilligers voor dat alles in goede banen werd geleid. ,,We hadden alleen een water-estafette gedaan en dat liep nogal uit de hand”, lacht ze. ,,Iedereen werd een beetje baldadig. Er werden op een gegeven moment hele emmers met water over elkaar heen gegooid.”

Milan haalt zijn schouders op: ,,Je werd wel erg nat, maar mij maakte dat niet uit. Het was toch lekker weer.”

En zo beleefde de IJmuidense club een aardige afsluiting van een raar seizoen, waar de competitie al na drie wedstrijden stil lag.

,,Volgend jaar weer leuke dingen als het sinterklaas- en kerstfeest, en mooie toernooien organiseren”, zegt Manon.

,,Het kan gelukkig weer.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.