Agent in burger aangezien voor drugsdealer in Bloemendaal, échte dealer even later aangehouden

Internetredactie
Bloemendaal

Een agent in burger werd in de nacht van zondag op maandag aangezien voor drugsdealer in Bloemendaal. Door het misverstand wacht de man die daadwerkelijk drugs ging verkopen in een cellencomplex op zijn verhoor.

De politie werd opgeroepen om geluidsoverlast vanuit een huis in Bloemendaal. Een agent in burger was als eerste ter plaatse en zette zijn auto in een parkeervak tegenover het huis, in afwachting van zijn collega’s in politiewagens.

Zonder enige aanleiding kwam er op dat moment een jongeman uit het huis naar de auto van de agent in burger lopen. Hij vroeg hem of hij ’iets voor hem had’. Hierop zei de agent dat hij niets verkocht, maar de jongen bleef vastberaden dat hij iets van de agent diende te krijgen.

De agent besloot in het misverstand mee te gaan omdat hij vermoedde dat de bestelling drugs betrof. Hij zei dat hij ook op iets wachtte. De jongeman belde vervolgens de persoon waar hij iets bij had besteld. Tijdens het telefoongesprek luisterde de agent in burger ieder woord mee.

De drugsdealer bleek 50 meter verderop geparkeerd te staan. De agent in burger en de jongeman liepen samen naar de dealer toe. Op dat moment kwamen ook de eerste politieauto’s aanrijden. De dealer kon ter plekke worden aangehouden. Hij zit momenteel vast.

De jongeman nam bij het zien van de politieauto direct de benen. De politie Bloemendaal schrijft op Facebook: ,,wij willen deze jongeman nog wel even bedanken voor zijn behulpzaamheid!’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.