Twitter schorst Willem Engel, eist wissen van tweet over Eriksen

ANP Producties | Bron: ANP

Twitter heeft het account van Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, geschorst. Het platform wil dat hij zelf een omstreden tweet over de Deense voetballer Christian Eriksen verwijdert. Engel weigert dat. Twitter wil volgens Engel dat hij afziet van zijn recht om in beroep te gaan tegen een straf, en dat noemt hij chantage. Hij eist dat Twitter de schorsing ongedaan maakt en dreigt naar de rechter te stappen.

Eriksen zakte zaterdag in elkaar tijdens de EK-wedstrijd van zijn land. De 29-jarige ex-Ajacied werd op het veld gereanimeerd. Engel suggereerde dat de onwelwording van Eriksen te maken had met vaccinaties en riep op met de prikken te stoppen. Hij kreeg daar veel boze reacties op en een onbekend aantal mensen rapporteerde het bericht bij Twitter. Twitter schorste het account @willem_engel en maakte de tweet over Eriksen onzichtbaar. Zijn oude tweets zijn wel zichtbaar. Engel kan ook nog twitteren via het account van zijn dansschool, @dancalegria.

Twitter laat dinsdag in een verklaring weten dat het niet is toegestaan om onjuiste berichten over vaccinaties te plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om "ontkrachte beweringen over de nadelige gevolgen van vaccinaties" en om "onjuiste beweringen die de indruk wekken dat vaccins worden gebruikt om bewust schade te berokkenen". Als Engel vaker in de fout gaat, zou dat ertoe kunnen leiden dat zijn account definitief wordt geblokkeerd.

De werkgever van Eriksen, de Italiaanse voetbalclub Internazionale, liet overigens weten dat de Deen niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Eriksen zelf meldde op Instagram dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.