Storing T-Mobile lijkt oorzaak van telefoonproblemen instanties

ANP Producties | Bron: ANP

Een storing bij T-Mobile is er waarschijnlijk de oorzaak van dat talrijke instanties, waaronder bedrijven en lokale overheden, dinsdagochtend kampen met telefoonproblemen. Dit heeft het telecombedrijf laten weten. Volgens een woordvoerder zorgt de storing ervoor dat inkomende en uitgaande gesprekken soms niet mogelijk zijn. Wat de oorzaak is van het euvel en hoe groot de impact precies is, zoekt T-Mobile nog uit.

Onder meer het provinciehuis van Drenthe, gemeenten zoals Zwolle en Veenendaal en het Zeeuwse Adrz-ziekenhuis zijn dinsdagochtend niet of slecht bereikbaar door de problemen. Eerder werd al duidelijk dat organisaties zoals de ANWB, rechtbanken en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), telefonisch niet bereikbaar waren.

De zegsman van T-Mobile wijst erop dat de problemen met bellen mogelijk niet alleen worden veroorzaakt door de storing bij zijn bedrijf, maar dat er ook andere storingen kunnen zijn die meespelen. KPN geeft aan dat er in zijn netwerken geen sprake is van een storing rond de genoemde instanties. Wel signaleerde KPN een lokale telefoonstoring rond Culemborg. Maar die heeft volgens een zegsman waarschijnlijk niet met de landelijke hinder bij de organisaties te maken.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.