GGD Kennemerland komt met reservelijst voor mensen die nog geen prik hebben gekregen. Zij krijgen een last-minute oproep wanneer er vaccins overblijven

Vaccin van het merk Johnson & Johnson.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Haarlem

Ongeprikten in de regio Kennemerland kunnen zich aanmelden bij de GGD voor een vaccinatie tegen corona. Zij komen op een reservelijst te staan en kunnen een prik krijgen als aan het eind van de dag vaccins overblijven.

Deze groep ongeprikten krijgt dan ’last-minute’ een oproep voor een vaccinatie. Mensen kunnen zich ook voor deze lijst aanmelden als hun prikafspraak op een later moment staat gepland. Wanneer iemand zich aanmeldt voor de eerste prik, wordt op de GGD-locatie ook de afspraak voor de tweede prik gemaakt.

GGD Kennemerland werkt al langer met zogenoemde surpluslijsten om te voorkomen dat aan het einde van de dag vaccins weggegooid moeten worden. Zorgmedewerkers en personen die direct in contact komen met mogelijke corona patiënten, kwamen als eersten in aanmerking voor deze ’spillage’.

De vaccinatiecampagne is nu op stoom en voorkeursdoelgroepen zijn reeds gevaccineerd. Daarom is gekozen om de lijst open te stellen voor aanmeldingen. Iedereen geboren in 2003 of eerder kan zich aanmelden voor de reservelijst. Voorwaarde is dat diegene niet eerder een heftige allergische reactie (bloeddruk daling, benauwdheid, zwelling in het gezicht) heeft gehad.

Aanmelden kan via surplus@vrk.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.