’Als ik straks een spare gooi, ga ik als beste derde door’, zegt Frenkie de Jong tijdens het uitje op de bowlingbaan | EK-column

Hein ten Berge

’Een turkey’, antwoordt Frenkie de Jong op de vraag van de vloggende reporter Marten de Roon tijdens het groepsuitje naar de bowlingbaan. Frenkie weet als enige hoe je drie strikes op rij noemt. ’Als ik straks een spare gooi, ga ik als beste derde door’, zegt hij later gevat als blijkt dat zijn prestaties ietwat tegenvallen.

Er komt een hoop ongein voorbij dit EK. Spelletjes, quizjes, noem het allemaal maar op. Maar de beelden die via Ons Oranje worden verspreid zijn veruit het leukst. Inside content, hoor je dat tegenwoordig te noemen. De Roon blijkt een prima verslaggever én commentator. ’Dumfries, ik denk dat die zelf over de bowlingbaan rent in plaats van de bal gooit’ of ’Owen gooit net als met een jeu-de-boulesbal’.

Gezellig met z’n allen rond vier banen. Drankje erbij, net een verjaardagspartijtje. Met Gini Wijnaldum als huisfotograaf. Terwijl Wout Weghorst bij het betreden van het bowlingcentrum zijn arm alvast los gooit, maakt Wijnaldum nog even snel een foto van de bus.

Groepjes maken en elkaars namen intikken. Memmie staat er. En zo blijkt Memphis Depay even later ook echt genoemd te worden. En Kale. Dat zal Davy Klaassen waarschijnlijk zijn. Wout Weghorst staat op het scorebord als Wouter. En bijzonder, de drie keepers zijn niet van de partij.

Reporter De Roon wint glansrijk. Ook Timber en Van Aanholt presteren niet onaardig. ’Wie het slechtst was, moet zelf zijn hand opsteken’, klinkt het na afloop in de bus. Jonkies Wijndal, Gravenberch en Malen zitten als de boefjes van de klas op de achterste bank en zijn even stil. De Ligt steekt keurig zijn hand op, maar de meeste vingers wijzen richting Dumfries. ’MVP op het veld maar niet op de bowlingbaan’.

Uitbaters van bowlingcentra zullen het filmpje handenwrijvend hebben bekeken. Bowlen suf? De komende tijd zal het reserveringen regenen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen