Recreatieschap Spaarnwoude zet zich in op tweewielers, dus fietsen, skeeleren, mountainbiken of quad rijden. Met ’Ontdek Spaarnwoude of wielen’ geeft het recreatieschap tips

Een voorbeeld van fietsen: een MTB-clinic in Spaarnwoude.

Een voorbeeld van fietsen: een MTB-clinic in Spaarnwoude.© archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Van onze verslaggever
Velsen

Recreatieschap Spaarnwoude zet zich deze zomer in op het fietsen. Eigenlijk op alles wat met twee wielen te maken heeft. Dus ook skeeleren, mountainbiken, quad rijden of de e-chopper.

Met de actie ’Ontdek Spaarnwoude op wielen’ tipt het recreatieschap diverse activiteiten op wielen. Zo is er bijvoorbeeld het ’Rondje Spaarnwoude’, een afwisselende fietsroute met onder meer molens, forten, veenweiden, historische dorpen, water en polders.

Of crossen op de mountainbike met twee routes in Velsen Valley. Het is ook mogelijk om een e-chopper te huren. Dat is een elektrische tweewieler waarmee de gebruiker aardig tempo kan maken. Alle tips ’op wielen’ zijn op de site van Spaarnwoude te vinden. Bij de routes en activiteiten staan ook ideeën voor horeca-stops en bezienswaardigheden onderweg.

Deel je eigen foto’s met #spaarnwoudeopwielen. Bezoekers die zelf op wielen onderweg in Spaarnwoude zijn, kunnen op Facebook en Instagram hun foto met de hashtag #spaarnwoudeopwielen delen. Spaarnwoude deelt de leukste foto’s en beste tips op de eigen kanalen. Zie voor meer informatie: www.spaarnwoude.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.