DSS Kinheim en Pioniers kennen weinig succes in aanloop naar onderlinge tweestrijd

Haarlem

DSS-Kinheim heeft matig gepresteerd in het drieluik tegen laagvlieger Quick Amersfoort. Na nederlagen van 7-5 en 13-6 werd zondag wel met 8-3 gewonnen.

Tijdens de eerste wedstrijd was er een merkwaardig incident. Startend werper Martijn Schoonderwoerd, die de afgelopen tijd in goede vorm verkeert, moest de wedstrijd voortijdig verlaten nadat hij ongelukkig op zijn werparm getroffen was door een rondvliegend stuk van een gebroken knuppel.

Zaterdag koesterden de Haarlemmers een 2-5 voorsprong die in de vierde inning als sneeuw voor de zon verdween. Een handvol (denk)fouten, vrije lopen en hits leverden zes punten op. Het was feitelijk het keerpunt want een slagbeurt later kwamen er nog twee runs bij voor een 10-5 tussenstand op weg naar de 13-6 eindstand.

De laatste ontmoeting voor eigen publiek leverde een verdiende 8-3 zege op. In het linksveld stond Koen Halderman die zijn eerste wedstrijd van het seizoen, na een rugblessure, glans bijzette met een driepitter waaruit DSS Kinheim meteen op een 3-0 voorsprong kwam.

Goed werk was er ook door pitcher Glenn Wassink die ondanks vervelende privé omstandigheden toch in zes innings goed op de been bleef met 7-3-4. De vijfde positie in het klassement met twaalf punten achterstand op de vierde plaats blijft met nog elf duels te gaan in de reguliere competitie niet rooskleurig. Deze week in de derby tegen Pioniers mist Kinheim maar liefst vijf jeugdige talenten die meedoen aan het EK-18 in Italie.

Pioniers

Meerlease Pioniers heeft niet kunnen verrassen tegen topploeg L&D Amsterdam. Opvallend was dat coach Mervin Gario zich zelf drie keer moest opstellen als derde honkman. Infielder Denzel Brooks (ex Quick) zit namelijk een schorsing uit van maar liefst tien wedstrijden nadat hij in een duel tegen Twins vanwege fysiek contact uit het veld was gestuurd.

Vrijdagavond ontrolde zich een merkwaardige wedstrijd die puntloos bleef tot en met de negende inning waarna Amsterdam in de tiende inning toch nog een kostbaar winnend punt scoorde.

In Amsterdam was het zondag al snel 6-0 voor de thuisploeg waarbij geblesseerde internationals als Gilmer Lampe en Kalian Sams gewoon weer mee deden. De eindscore werd 7-2 en in de laatste ontmoeting ging de winst ook met 2-5 mee naar Amsterdam. Pioniers bezet daardoor de tegenvallende zesde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen