Ierse folkmuziek in de kerk en liefdevolle liedjes in beeldentuin

Henk Jan van Harten.

Henk Jan van Harten.© Foto PR

Ton de Lange
IJmond

Dankzij de versoepelingen komt het culturele leven weer enigszins op gang. Zo is er vanaf komend weekeinde muziek en kunst in zowel Castricum (Marina & Sabrina) als Beverwijk (Grote Kerk).

De Grote Kerk start weer met zomerconcerten, de lokale helden van The Fisherman’s Bend bijten zaterdag om 20.30 uur het spits af met onder andere Ierse folktraditionals. De kerk wordt eenmalig ’een Ierse pub’, compleet met het nuttigen van Ierse stoofpot en Guinness bier.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kunst van Marina (l) en Sabrina.

Kunst van Marina (l) en Sabrina.© Foto PR

Kunstenaarsduo Marina Pronk (beelden/foto’s) en Sabrina Tacci (schilderijen) openen vrijdag hun weekeinde-expositie ‘colourful’ (dagelijks 13-18 uur). Ze zochten naar overeenkomsten in vorm en kleur en vonden die op liefdevolle, verrassende en onvermoede plekken. Ook daarna staan de deuren van hun prachtige locatie aan de van Oldenbarneveldweg in Bakkum elke vrijdag weer open.

Harten

Zondag om 15 uur klinkt daar in de beeldentuin tevens een akoestisch voorproefje van de eind deze maand te verschijnen cd ’Van Harten over Liefde’, van lokale held Henk Jan van Harten. Om deze te kunnen maken, crowdfundde hij ruim 6.000 bijeen. Gitarist Mark Minnema begeleidde hem daarop, en doet dit ook op 11 juli. Van Harten leidt zijn liedjes in met een praatje en zingt over liefde voor jazz, onbereikbare liefde, liefde dicht bij huis, en ’liefde in het algemeen en zonder uitzondering in het bijzonder’.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.