Sabina kookt met groenten, fruit en kruiden van de Oosterse Markt. ’Ik laat mijn boodschappenlijst thuis en laat me verleiden door wat ik zie en ruik’

Sabina Posthumus op de Oosterse Markt bij de lancering van haar kookboek in 2013.
© archieffoto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk
Beverwijk

Sabina Posthumus is vaste bezoeker van de Oosterse Markt op De Bazaar. In 2013 bracht de culinair redacteur een kookboek uit met recepten, gemaakt met producten van de Oosterse Markt. Er is nu, acht jaar later, een vernieuwde uitgave.

Er staan nieuwe recepten in. Alle recepten zijn toegankelijk en eenvoudig te bereiden. En daarvoor gebruikt Sabina dus groenten, fruit en kruiden van de Oosterse Markt.

,,Ik ben verbaasd dat zoveel mensen de Oosterse markt niet kennen’’, zei ze destijds. ,,Neem bijvoorbeeld munt. Vijf takjes kosten in de supermarkt 1,39 euro, op de Oosterse markt kost een hele bos vijftig cent. En dan wil je ook wel wat doen met die munt.''

Signeren

Sabina is zondag 18 juli aanwezig op De Bazaar om haar kookboek te signeren. Ook geeft ze tips. Ze heeft zelf jarenlang geëxperimenteerd met de ingrediënten. ,,Ik laat mijn boodschappenlijst thuis en laat me verleiden door wat ik zie en ruik. Er is zoveel te krijgen en vaak voor een spotprijs.’’

De signeersessie is zondag 18 juli op het Kruidenplein van de Versmarkt, van 12 tot 16 uur. Er gaan hapjes rond met gerechten uit het kookboek dat die dag goedkoper is te verkrijgen, voor 12,50 euro (voucher staat op www.debazaar.nl/kookboek).

Sabrina heeft ook een blog: www.sabinakookt.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.