Stichting De Gouden Tip van De Vries: 'We zijn geschokt'

ANP

Vicevoorzitter Lex de Jager van Stichting De Gouden Tip reageert geschokt op de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De stichting, waarmee De Vries geld inzamelt voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen, legt alle publieke acties stil. Mensen kunnen nog wel doneren en tips geven op de website van de stichting.

"We zijn geschokt", zegt De Jager tegen het ANP. "Ik ken Peter heel goed. We zijn heel bezorgd over zijn situatie." De stichting staakt alle publieke acties, "totdat we meer weten over hopelijk het herstel van Peter", aldus de advocaat.

Lees ook: Vader Tanja Groen: ‘Verschrikkelijk wat er met Peter R. de Vries is gebeurd’

Peter R. de Vries werd dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij was daarvoor bij een live-uitzending van het programma RTL Boulevard geweest. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zei dinsdagavond dat De Vries "vecht voor zijn leven".

De teller van de inzameling van Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is woensdagmiddag opgelopen tot ruim 244.000 euro. Dinsdagavond ging het nog om ruim 238.000 euro.

Op 23 juni ging de website van de stichting van De Vries de lucht in. Het doel van de crowdfunding is om binnen een jaar 1 miljoen euro bijeen te krijgen. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning voor de gouden tip. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in beloningen in andere zaken. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Lees ook: Verdachten in zaak neergeschoten Peter R. de Vries blijken 35-jarige man uit Polen en 21-jarige man uit Rotterdam; derde arrestant heengezonden

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.