DSS/Kinheim ’sweept’ Pioniers en heeft nog kans op play-offs

Tyler Boersma gaat uit op de thuisplaat.

Tyler Boersma gaat uit op de thuisplaat.© Foto UP/Toussaint Kluiters

Theo Plasschaert
Haarlem

DSS/Kinheim heeft de eerste sweep van het seizoen geproduceerd. Meerlease Pioniers kreeg driemaal klop: 1-4, 3-2 en 8-14.

Beide ploegen hadden een aantal afwezigen door positieve coronatests in hun naaste omgeving. De Haarlemmers misten vier spelers vanwege het EK onder 18 jaar in Italië (waar Nederland de Europese titel veroverde door in de finale het gastland met 6-2, na vijf runs in de laatste slagbeurt, te verslaan) en hadden met Marcel Tolenaars en Jelle Bing ook nog twee spelers in de ziekenboeg.

Daarentegen was er de rentree van Koen Halderman die vanwege een stevige niet operabele hernia al vrijwel het hele seizoen aan de kant zat. Na een cortisonen injectie in de rug kan hij weer spelen. Hij kwam onlangs terug als linksvelder maar was nu ook actief als eerste honkman. ,,Ik speel op de positie waar de coach mij nodig heeft. Waar maakt niet echt uit als ik maar weer in het veld kan staan. Werkeloos langs de kant toekijken was een tijdje aardig maar als het dan minder gaat wil je toch graag een steentje bijdragen aan het herstel maar dat kon dus niet.”

De student toegepaste psychologie heeft nooit overwogen om het bijltje er bij neer te gooien. ,,Nee, het gaat de laatste weken toch weer wat beter met het team en we kunnen ons toch met enige realiteitszin weer richten op de heel lastige klus om de vierde play-off plek te pakken.”

Zaterdag verliep het duel in Haarlem merkwaardig. De bezoekers kwamen op 0-2 en Pioniers pitcher Ryan Huntington was lange tijd op weg naar een no-hitter. In de zesde inning moest hij toch afgeven met de cijfers 7-2-3. De thuisploeg profiteerde direct door op 2-2 te komen. De spannende ontknoping kwam pas in de negende inning. Met drie honken bezet kwam Jochem Koedijk aan slag op het werpen van Lucca van der Schouw. De closer bezweek onder de druk. Hij raakte Koedijk met een bal op de schouder waarna Milan Lammerts het winnende punt binnenliep.

Voor de redelijk gevulde tribunes in Hoofddorp ontspon zich zondag een duel dat voor de neutrale toeschouwer vooral aantrekkelijk was door het score verloop. Hoogstaand was het spel aan beide kanten niet. Er werden in totaal zeven veldfouten (waarvan zes door Pioniers) gemaakt. Bij 8-14, en met in totaal elf verschillende werpers op de heuvel, werd het duel afgesloten. Voor DSS Kinheim sloeg Jason Jacobus de eerste homerun van het seizoen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen