Surinaamse oud-minister van Financiën gezocht door Interpol

ANP Producties | Bron: ANP

De Surinaamse ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën staat sinds zaterdag op de opsporingslijst van de internationale politiedienst Interpol. Dat hebben verschillende Surinaamse media zaterdag gemeld.

Een klein jaar geleden liet de toenmalige Surinaamse procureur-generaal al een opsporingsbevel voor Hoefdraad uitgaan. Tot nu toe is geen spoor van hem gevonden. De plaatsing van Hoefdraad op de lijst van Interpol zou eigenlijk begin dit jaar al plaatsvinden. Suriname had echter meer tijd nodig om de juiste informatie door te geven.

Hoefdraad wordt onder meer verdacht van witwassen en corruptie. Begin februari eiste het Surinaamse Openbaar Ministerie twaalf jaar gevangenis tegen de oud-bewindsman.

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Daarbij zijn nog meer verdachten betrokken zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank. Volgens het OM had Hoefdraad met al deze verdachten contact.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.