Brand bij vleesverwerker Bodegraven laait weer op

ANP Producties | Bron: ANP

De brand bij een vleesverwerker in het Zuid-Hollandse Bodegraven die de brandweer onder controle had, laait zondagavond toch weer op. Bij het slopen en nablussen van de brand in het bedrijf Groenland Kip aan de Beneluxweg is een nieuwe brandhaard gevonden die hoog oplaait en rook veroorzaakt die over de polder wegtrekt, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden.

De brand begon zondagochtend en daarbij ontstond veel rook. Dat gaf gedurende de dag overlast in de omgeving. Gedurende tweeënhalf uur gold er in de middag een snelheidsbeperking op de snelweg A12 vanwege de rookoverlast. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert uitgestuurd. Die werd met het sein brandmeester afgemeld, maar met het oplaaien van het vuur twittert de veiligheidsregio zondagavond: "We zijn er dus nog niet vanaf: nogmaals het advies ramen en deuren gesloten te houden als je last hebt van de rook."

Op het moment dat de brand uitbrak, was alleen de portier in het pand aanwezig. Die is veilig naar buiten gekomen. Volgens de veiligheidsregio gaat het om een groot pand, met meerdere aan elkaar geschakelde loodsen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.