Zuidpier vanaf 19 juli drie maanden dicht voor opknapbeurt, behalve in de weekenden

De Zuidpier gaat drie maanden dicht, behalve in de weekenden.© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

van onze verslaggever
IJmuiden

De Zuidpier bij IJmuiden is tussen 19 juli tot en met 15 oktober niet toegankelijk voor belangstellenden, behalve in de weekenden.

Reden is dat in die periode de kop van het havenhoofd wordt hersteld. De pier is in de eerste plaats golfbreker van de waterkering van het sluizencomplex en laat de scheepvaart veilig de sluizen van IJmuiden bereiken of verlaten. Met het werk wordt de Zuidpier voorbereid op het komende stormseizoen.

Gedurende de klus rijden vrachtwagens met breuksteen en bouwmaterialen de pier op en af. Marina Seaport blijft gedurende het werk bereikbaar. Bezoekers van het gebied worden met gele borden geïnformeerd.

Tot en met het tweede weekend van augustus is de pier elke vrijdag vanaf 21 uur tot maandagochtend 6 uur geopend voor het publiek. Ook na 15 augustus wil Rijkswaterstaat de pier in de weekenden openen. Wanneer echter door (weers-)omstandigheden doordeweeks niet of minder gewerkt kan worden, wordt dit in het weekend ingehaald. In die gevallen blijft de pier in het weekend gesloten voor publiek.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.