Eiffeltoren opent weer na maandenlange sluiting

ANP Producties | Bron: ANP

De Eiffeltoren in Parijs is na een maandenlange sluiting weer open voor publiek. Kaartjes voor de eerste dag waren in de aanloop naar de heropening al online uitverkocht.

Het wereldberoemde monument ging eind oktober dicht nadat in Frankrijk het aantal coronabesmettingen toenam. Dat gebeurde eerder ook al in het voorjaar van 2020. Nu er minder infecties zijn, gaat de Eiffeltoren weer open. Er worden maatregelen genomen om besmettingen onder bezoekers te voorkomen.

Per dag worden maximaal 10.000 mensen toegelaten. Zij moeten onder meer mondkapjes dragen en onderling afstand houden. Vanaf 21 juli moeten volwassen bezoekers met een speciale coronapas aantonen dat ze gevaccineerd zijn, negatief zijn getest of recent zijn hersteld van Covid-19. Voor kinderen vanaf 12 jaar geldt die regel vanaf 30 augustus.

De Eiffeltoren wordt doorgaans door zo'n zeven miljoen mensen per jaar bezocht. Vorig jaar werd de "ijzeren dame" maar weinig bezocht vanwege de coronamaatregelen en het wegblijven van buitenlandse toeristen. Het iconische bouwwerk van ruim 300 meter hoog ging in 1889 open voor publiek.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.