Miljoenen kijkers voor uitzendingen over Peter R. de Vries

ANP Producties | Bron: ANP

Programma's gewijd aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries hebben donderdagavond veel kijkers getrokken. Meer dan een miljoen mensen stemden af op Peter R. de Vries: liever staande sterven dan op je knieën leven, dat werd uitgezonden op RTL 4, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Op televisie werd donderdagavond volop aandacht besteed aan De Vries, die eerder op de dag op 64-jarige leeftijd overleed. Zo maakte RTL Boulevard twee uitzendingen. De eerste, op het reguliere tijdstip, trok ruim 1,5 miljoen kijkers en die van 20.00 uur kon ook nog eens rekenen op een miljoen geïnteresseerden.

Voor de extra uitzending van Op1, eveneens geheel in het teken van De Vries, zaten ook ruim een miljoen mensen klaar. De speciale uitzending van Humberto trok bijna 1,2 miljoen kijkers en naar de ingelaste uitzending van Shownieuws (SBS6) keken 231.000 mensen.

Gedurende de dag waren er ook extra nieuwsuitzendingen over zowel het overlijden van de misdaadjournalist als het noodweer. Het NOS Journaal van 20.00 uur was het meest bekeken nieuwsprogramma van de dag, met ruim 2,4 miljoen kijkers, gevolgd door het RTL Nieuws om 19.30 uur op RTL 4 (bijna twee miljoen) en het NOS Journaal van 18.00 uur (bijna 1,5 miljoen).

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.