'Herstellen waterschade Duitsland gaat miljarden kosten'

ANP Producties | Bron: ANP

De wederopbouw van de zwaar door de overstromingen getroffen regio's in het westen van Duitsland gaat miljarden euro's kosten. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer noemt dit een uitzonderlijke situatie die alleen hersteld kan worden met een grote gezamenlijke inspanning.

Regeringsbronnen hebben tegen persbureau DPA gezegd dat de schade aan de wegen en het treinnetwerk al zeker 2 miljard euro is. Volgens de regionale krant Rheinische Post is maar 43 procent van de getroffen huizen in Noordrijn-Westfalen verzekerd tegen dit soort schade. Een bank in de regio heeft berekend dat verzekeraars zeker 2,5 miljard euro moeten uitbetalen door de overstroming. Daarbovenop komt nog de schade aan onverzekerde huizen.

De regering zegt bezig te zijn met het opstellen van een fonds voor getroffen mensen. De details daarover worden besproken zodra alle schade is opgenomen.

Het dodental in Duitsland staat momenteel op 164. 117 mensen kwamen om in Rijnland-Palts en 47 in Noordrijn-Westfalen. Er worden nog steeds mensen vermist in Duitsland. Zeker 30.000 mensen zitten nog altijd zonder elektriciteit.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.