Drie agenten en verwarde man gewond bij ontsnappingspoging Horst

ANP Producties | Bron: ANP

Bij een ontsnappingspoging van een verwarde man op de A73 bij het Limburgse Horst zijn in de nacht van zondag op maandag drie politiemensen gewond geraakt. Twee van hen werden door de man mishandeld, de andere agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond is geraakt, aldus een politiewoordvoerster.

De twee agenten zouden de man van het politiebureau in Roermond naar een zorginstelling in Horst brengen. Onderweg op de A73 verzette hij zich hevig in de auto en mishandelde hij beide agenten ernstig. De verdachte ging er daarna lopend over de snelweg vandoor. Opgeroepen agenten die hun collega's te hulp schoten, konden hem overmeesteren. Daarbij is zeker een schot gelost. Ook is een derde agent gewond geraakt.

De toestand van de verdachte is volgens de Limburgse politie stabiel. De drie gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Een van hen moest daar worden opgenomen. De A73 (Venlo-Nijmegen) werd bij Horst afgesloten voor politieonderzoek.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.