Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

ANP Producties | Bron: ANP

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries, blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam maandag bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

De twee mannen werden op 6 juli aangehouden op verdenking van poging tot moord op de misdaadverslaggever. Nu De Vries is overleden, is de verdenking aangepast in moord. Daarnaast worden ze verdacht van vuurwapenbezit.

Vermoedelijke schutter

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden. Zij stonden maandag voor de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank.

Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen dus alleen contact hebben met hun advocaat. Het opsporingsonderzoek gaat voort. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, blijft het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over het onderzoek.

Na de negentig dagen voorarrest volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het OM op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar, de zitting van de raadkamer niet.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.