Verdachten moord Peter R. de Vries voor raadkamer rechtbank

ANP Producties | Bron: ANP

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries worden maandag voor de raadkamer van de rechtbank Amsterdam gebracht. Het Openbaar Ministerie wijzigt de aanklacht van poging tot moord in moord, omdat De Vries (64) op 15 juli is bezweken aan zijn verwondingen. De uitkomst van de raadkamer wordt mogelijk pas dinsdag bekend.

De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden.

De raadkamerzitting is besloten. Drie rechters buigen zich bij deze gelegenheid onder meer over de verlenging van het voorarrest van de verdachten. Die verlenging kan met maximaal negentig dagen. Daarna volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het Openbaar Ministerie op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij op hun advocaat na geen contact mogen hebben met de buitenwereld. De beperkingen betekenen ook dat OM noch de advocaten van de verdachten mededelingen kunnen of mogen doen over de zaak.

De rechtbank doet geen mededelingen over locatie of tijdstip van de zitting.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.