Pakketbezorger die man in Wijchen doodreed voor de rechter

ANP Producties | Bron: ANP

Tarik O., de pakketbezorger die op 24 november in het Gelderse Wijchen een 42-jarige man doodreed, moet zich maandag voor de rechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 19-jarige man uit Woerden van doodslag.

Het slachtoffer zou O. in de wijk De Ververt hebben aangesproken op diens rijgedrag. Daarop zou O. de man opzettelijk hebben aangereden. Die belandde op de motorkap en vervolgens onder de bestelbus. O. zou daarna achteruit nogmaals over het slachtoffer zijn heengereden. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote. O. ging er na de aanrijding vandoor.

De pakketbezorger heeft eerder dit jaar, tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Utrecht spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig", zei hij destijds. "Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer."

Het voorval leidde tot een golf van afschuw en verontwaardiging, in Wijchen en ver daarbuiten. In Wijchen liepen tientallen mensen mee met een stille tocht en werd bij een inzamelingsactie voor de nabestaanden ruim 50.000 euro opgehaald.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.