Minder priklocaties nodig. Coronavaccinatie halen in Haarlem kan niet meer na 1 oktober

Annemieke Windt
Haarlem

De Kennemer sporthal in Haarlem is vanaf 1 oktober gesloten als vaccinatielocatie.

Haarlemmers die na die datum gevaccineerd willen worden moeten dan naar IJmuiden of Schiphol voor hun prik. De locatie bij P4 langparkeren op Schiphol blijft het langst open. Daarnaast moeten er pop-up locaties en prikbussen komen om bepaalde doelgroepen en mensen die nog niet zijn bereikt alsnog te vaccineren.

Nu het aantal volledig gevaccineerden in Nederland naar de acht miljoen klimt, is het tijd om de capaciteit voor het vaccineren te verlagen.

Woordvoerder Harm Groustra van de Veiligheidsregio Kennemerland bevestigt dat de Haarlemse locatie eind september dichtgaat. Volgende maand sluiten in de regio Kennemerland al de locaties van Beverwijk en Uitgeest de deuren. ,,Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, neemt het aantal vaccins in de koemnde maand nog verder af.”

De daling van het aantal positief geteste mensen in de regio zet door na een piek eerder deze maand.

Op 27 juli werden er 119 besmettingen gemeld in Kennemerland. Veertig daarvan zijn afkomstig uit Haarlem. In Haarlemmermeer ging het om 35 nieuwe besmettingen.

De cijfers voor Zandvoort laten een uitschieter zien. Daar zijn acht mensen positief getest, wat de gemeente het hoogste gemiddelde van de regio geeft.

Op maandag 26 juli zijn er in de regio tien nieuwe ziekenhuisopnames geweest van patiënten die kampen met de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er 7 meer dan het gemiddelde van de week ervoor.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.