Optreden ’Grootste Band van Nederland’ in Haarlem vervalt; concert verplaatst naar 2022

De Grootste band van Nederland in 2016 op de Grote Markt.

De Grootste band van Nederland in 2016 op de Grote Markt.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem

Het voor 12 september beoogde optreden van de ’Grootste Band van Nederland’ in het Kenaupark, waaraan honderden muzikanten zouden deelnemen, gaat niet door.

Dat is bekendgemaakt door de organisatie. ,,Vanwege alle restricties en verplichte veiligheidsmaatregelen is het onmogelijk om het concert met meer dan vijfhonderd muzikanten te organiseren.’’

Alain Timmers laat weten: ,,Het motto van de Grootste Band is en blijft ’Rockin’ in a Free World’. Met alle restricties die er nu liggen, is het voor ons onmogelijk om in alle vrijheid een leuk, onbezorgd en onvergetelijk concert te organiseren’’.

Er mag bijvoorbeeld geen publiek bij, meldt Timmers. ,,Er moeten hekken om het terrein staan; muzikanten mogen niet bewegen; er moeten voldoende testmogelijkheden zijn, noem maar op. Spelen in een bubbel is niet echt iets wat we voor ogen hadden.’’

Besloten is het concert te verschuiven naar 2022. Het is de tweede keer dat het massale optreden wordt afgeblazen, maar de organisatie blijft moed houden. Er komen al nieuwe ideeën op voor het komende jaar. De rockers willen het in mei volgend jaar opnieuw proberen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.