Man gearresteerd na veroorzaken overlast in Zandvoort; verdachte rijdt in op politieauto

© DNP

© DNP.NU

© DNP

© DNP

1 / 5
Internetredactie
Zandvoort

Een 29-jarige man uit Libië is woensdagavond gearresteerd na het veroorzaken van overlast in Zandvoort. Zijn auto is klemgereden door de politie op de parkeerplaats langs Boulevard Barnaart. Hij reed tot twee keer toe in op agenten.

Handhaving ging na een melding naar de parkeerplaats langs de Boulevard Barnaart. Daar zou een man vanuit een auto overlast veroorzaken. De bestuurder gooide bierflesjes naar de handhavers, waarop de politie werd opgeroepen voor assistentie.

De man wilde niet reageren toen de politie met hem in gesprek probeerde te gaan. In plaats daarvan startte hij zijn auto en reed achteruit. Agenten moesten opzij springen om niet aangereden te worden.

De situatie escaleerde verder en er werd pepperspray tegen de bestuurder gebruikt. In eerste instantie leek de verdachte te kalmeren, maar hij gaf toch weer gas en reed hard vooruit. Dit keer botste hij tegen een geparkeerde politieauto.

Hij is daarna klemgereden, gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Beide auto’s zijn door een berger afgevoerd.

© DNP

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.