Sterk optreden van Onze Gezellen in Enschede tegen TTT

Rob Spierenburg
Haarlem

Dat Onze Gezellen inmiddels een team is om rekening mee te houden bewezen de meiden van coach Edwin Pieneman zaterdag in Enschede. Het op de tweede plaats staande Tex Town Tigers mocht de handen dichtknijpen met het delen van de dubbel.

Na de duidelijke 4-8 zege voor de Haarlemmers (in de vijfde inning maakte Onze Gezellen met vijf gescoorde runs het verschil), leek ook de tweede wedstrijd door de vingers van de thuisploeg te glippen. Opnieuw leverden de ’Gezellen’ een solide vijfde inning af. „Maar terwijl we in het eerste duel goed door sloegen, forceerden we deze keer een gaatje van slechts drie runs”, had coach Pieneman gezien. „Daardoor bleef Tex Town Tigers in de wedstrijd en wisten ze te winnen met 7-6.”

Pieneman was vanzelfsprekend best te spreken over de remise tegen het Twentse softbalbolwerk. „Maar we hadden de tweede ook moeten winnen. Dit jonge team moet het moment nog leren lezen waarop moet worden doorgedrukt. Jezelf dwingen om geen genoegen te nemen met twee of drie punten in een inning waar meer in zit. We hebben dit seizoen al zes wedstrijden verloren met één punt verschil.”

In Hoofddorp werkte Sparks het verplichte dubbelnummer af tegen het nog puntloze Pioniers. „Dit seizoen volgens mij de eerste keer dat een wedstrijd van Hoofddorp Pioniers de volle zeven innings in beslag neemt”, meldde coach Peter van Dalen van Sparks over de moeizame 0-7 zege in het openingsduel. „We hadden last van de harde tegenwind. Alles bleef hangen.” De tweede wedstrijd ging in vier innings met 2-16 naar de Haarlemmers. Daarin gaf de jonge Dani Möler haar debuut in de hoofdklasse extra glans door namens Sparks een honkslag te slaan.

Komend weekeinde ligt de hoofdklasse stil vanwege de twee Europacuptoernooien die in Italië worden gespeeld. Roef (EC 1) en Olympia Haarlem (EC 2) zijn de Nederlandse ploegen die in actie komen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen