RCH is klaar voor topper Euro Stars

Dion Steyl in actie voor RCH.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Bart Slegers
Heemstede

RCH-Pinguins blijft ook na de derde speelronde op titelkoers. De Heemstedenaren pakten de vijfde en zesde overwinning tegen Twins 2. Met 13-3 en 9-3 was er weinig aan de hand voor RCH.

Dit jaar moet het gebeuren voor RCH. In een korte competitie is de stap naar de hoofdklasse meer dan ooit mogelijk. Euro Stars lijkt de grote concurrent te worden en die topper wordt komend weekend gespeeld. ,,We hebben maar tien speelrondes, dus het is echt puzzelen wanneer je welke werper op de heuvel zet”, aldus coach Marlon Frolijk. ,,Er is geen ruimte om te experimenteren.”

Zo startte reliever Lars Werkman gisteren voor het eerst in vier jaar. Maikel Rietel gooit morgen het inhaalduel tegen HCAW 2. En dan start Dion Steyl zaterdag waarna Rietel zondag weer kan spelen.

Frolijk wil in zijn zesde jaar promoveren. ,,Dat hebben we duidelijk uitgesproken intern. We hebben ook een zeer competitief team. Alleen aan slag moet het nog wel wat beter.”

Sparks daarentegen heeft het een stuk lastiger. De Haarlemmers hadden tegen het tweede team van Pirates volop kansen, maar moesten twee zeperds slikken: 6-9 en 3-5. Vooral zondag had Sparks veel mogelijkheden. Na de homerun van Jesse van de Berg, die Ruben Hoek meenam over de thuisplaat, kon de ploeg verder uitlopen maar dat gebeurde niet.

Mees de By hield de slagploeg van Pirates in toom maar kon niet voorkomen dat de ploeg toch punten sprokkelde. Na de 2-5 had Sparks drie honken bezet maar haalde daar slechts één punt uit na een geslaagd dubbelspel van Pirates.

Bart Slegers

Meer nieuws uit Sport Regionaal