Halve van Haarlem opnieuw geschrapt vanwege coronamaatregelen. ’Het is te onduidelijk en onzeker of en hoe de maatregelen na 20 september versoepeld zullen worden’

De Halve van Haarlem gaat ook dit jaar niet door.

De Halve van Haarlem gaat ook dit jaar niet door.© Archieffoto united photos/rob van wieringen

Theo Plasschaert
Haarlem

De Teva Halve van Haarlem op zondag 26 september gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door. De huidige landelijke coronamaatregelen die zeker duren tot 20 september gooien roet in het eten.

Milanne Teunissen van organisator SportSupport heeft met pijn in het hart het besluit moeten nemen:,, We mogen maar 750 hardlopers laten meedoen terwijl zich bij voorinschrijving al meer dan 800 liefhebbers hebben aangemeld. Het is nog te onzeker of dat er na 20 september meer mogen zijn. Wij moeten zekerheid hebben over meer deelnemers dan 750 want anders is het voor ons qua inkomsten niet rendabel om het te organiseren. Daarnaast kunnen wij onmogelijk alle toeschouwers managen op anderhalve meter afstand van elkaar in het gebied tussen de Grote Markt en Zandvoort. Mensen lopen rond bij het parcours en kiezen zelf leuke plekken uit om te gaan kijken. Het is daarnaast te onduidelijk en onzeker of en hoe de maatregelen na 20 september eventueel versoepeld zullen worden. Wij kunnen daar niet op wachten, onze organisatie moet nu volop aan de gang.”

Informeren

Alle deelnemers die zich hebben aangemeld worden geïnformeerd en krijgen een aantal opties voorgelegd, vertelt ze. ,,Geld terug, inschrijving doorschuiven naar volgend jaar, het geld bij ons laten of doorschuiven naar het wandelevenement op 25 september. Dat kan gelukkig wel door gaan over de afstanden 8, 12, 21 of 30 kilometer en trekt geen duizenden toeschouwers. We gaan op korte termijn in gesprek met onze sponsoren en ik heb er vertrouwen in dat ze ons ook volgend jaar zullen willen ondersteunen. Al met al hebben we dit jaar geen hardloopwedstrijden kunnen organiseren, want bijvoorbeeld ook de Grachtenloop is vervallen. Ik hoop dat de deelnemers er ook begrip voor kunnen opbrengen dat we eigenlijk klem zitten en geen risico’s kunnen lopen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.