Pioniers kan DSS/Kinheim nog van de vijfde plaats stoten

Werper Rick Timmermans kende vijf prima innings voor DSS/Kinheim in het duel van zaterdag.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Theo Plasschaert
Haarlem

De eindklasseringen kunnen nog niet worden opgemaakt. Meerlease Pioniers moet maandag nog inhalen tegen Storks, het duel van zondag werd afgelast, en dinsdag overspelen tegen Twins.

De Hoofddorpers verloren in het drieluik met Storks met 6-5 en boekten daarna een 5-3 zege. Door een uitspraak van de strafcommissie van de bond moet ook de eerder gestaakte wedstrijd tegen Twins in zijn geheel op dinsdag nog worden ingehaald. De strafcommissie schorste coach Mervin Gario voor drie wedstrijden en Twins-speler Jarreau Martina moet zes duels aan de kant blijven.

Het inhaalduel op dinsdag is op voorhand een absolute farce, want Twins heeft acht basisspelers in de ploeg voor het EK -23 dat deze week wordt afgewerkt in Verona en de geschorste Martina. De Brabantse ploeg blijft sowieso vierde maar heeft niet voldoende representatieve spelers beschikbaar en reist daarom dinsdag met een soort C- team naar Hoofddorp. Pioniers heeft het nu in eigen hand om definitief vijfde te worden. Momenteel staat de ploeg op twee punten achterstand van DSS/Kinheim dat is uitgespeeld.

De Haarlemse ploeg leverde donderdag in Bussum knap werk af door het sterke HCAW via met 2-13 te verslaan. In Haarlem zette HCAW de zaken weer snel recht met 0-9. De afsluitende ontmoeting werd opnieuw een knappe 3-4 zege van DSS/Kinheim. De ploeg van Michael Crouwel mist tijdens de komende play-downs maar liefst zeven spelers die terug zijn naar college in de Verenigde Staten. ,,Dat wordt inderdaad vooral qua pitching puzzelen en goed kijken en doseren wie er nog beschikbaar zijn zonder roofbouw te plegen op het overgangsklasse team.”

Wie er wel bij is stille kracht Jason Jakobus (35). De van Curaçao afkomstige speler heeft heel veel ervaring en kwam over van Wassenaar. ,,Ik wilde hoofdklasse spelen en heb bijna alle 42 wedstrijden kunnen meedoen. Persoonlijk gaat het goed, mijn slaggemiddelde ligt boven de .300 en ik sloeg 38 hits, waaronder ook een homerun. Het kan natuurlijk altijd beter maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in de play-downs niet echt in gevaar zullen komen.”

De serie van negen duels verdeeld in drie drieluiken begint op donderdagavond 2 september. Zowel DSS/Kinheim als Pioniers hebben het voordeel van vijf thuisduels. Storks en Quick Amersfoort zijn de andere deelnemers. Elk team begint op nul punten. Wie als laatste eindigt speelt promotie/degradatieduels tegen de kampioen van de eerste klasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal